Harh Varp Parhaillaan (2021)

Harh, varp, parhaillaan! on pinnalta tiiviin tuntuinen, mutta sisuksiltaan leivoksellisen  kuohkea tanssiesitys siitä, mikä kaikki ihmishenkilöä voikaan kiinnostaa. Kaksi tanssijaa tempaa yleisön mukaansa innostumisen ja syventymisen maailmaan, jossa kyytiä saavat ja antavat niin  esineet, asiat kuin oliotkin. Jos ajatellaan, että taide on uteliaisuuden harjoittamista vapaimmillaan,  on tämä esitys iso purkillinen sen ajatuksen monenmakuista mehutiivistettä.  

Esitystä säestää livenä kajaanilaisen Superlon TMS -yhtyeen musiikillinen pirtelö. Musiikki on  esityksen salainen ainesosa: Superlon TMS:n improvisoitua jazz-ambienttia ei mitenkään  laimenneta tai vaimenneta lapsille ja kaikenikäisille sopivaksi, vaan Harh, varp, parhaillaan! luottaa  siihen, että lapset ovat joka tapauksessa ajatusmaailmaltaan silkkaa improvisoitua jazz-ambienttia. 

Mukana noin puolen tunnin kestoisessa menossa on kymmenen pinkkiä esinettä, joista osa on  muun värisiä. Tekeminen leikkii vauhdikkaan unen logiikalla, eivätkä esineet edusta tai symboloi näyttämöllä mitään yhtä ja tiettyä asiaa, vaan jokainen katsoja saa itse rakentaa tapahtumaketjuista  itselleen sopivan tarinan. Tai olla rakentamatta. Harh, varp, parhaillaan! vetäisee katsojan imuunsa, vaikka tältä puuttuisi salapoliisikyvyt, tai pilli.  

Koreografia: Jouni Järvenpää
Koreografin assistentti: Heli-Maria Latola
Tanssijat: Aino Purhonen ja Jasu Parviainen
Musiikki: Superlon TMS / Juho Hannikainen ja Matias Nieminen
Muusikko esityksissä: Matias Nieminen
Puvustus: Soile Savela

Kuva: Minna Hyvönen